Festival Blaricum pakt nog meer uit

Uit: Uit – Datum: 13 juni 2019

De eerste editie van het Blaricum Music Festival was vorig jaar een groot succes. Oprichter Peter Santa heeft het muziekfestival van 17 juni tot 7 juli, flink uitgebouwd. Zo is er naas de Dorpskerk een tweede podium bijgekomen: de Vituskerk.

Lees meer…


Blaricum Music Festival 2019

BLARICUM – Het Blaricum Music Festival 2019 vindt plaats van 27 juni tot en met 7 juli. In 10 dagen worden er 19 concerten gegeven waarvan 6 met een eigen festivalorkest bestaande uit ongeveer 60 jonge internationale topmusici. Het festival wordt verder gedragen door solisten en ensembles van wereldfaam en kent een gevarieerd programma (van Bach en Brahms tot en met zigeunermuziek en tango). Ook zijn er twee publiek toegankelijke masterclasses (viool en piano) en is er een Chagall-tentoonstelling. De concertlocaties zijn de twee prachtige Blaricumse kerken, de masterclasses vinden plaats in het Vitusgebouw en de bijzondere tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000. Natuurlijk allemaal in Blaricum! Informatie en kaartverkoop via www.blaricumfestival.com

Lees meer

 

March 1, 2019

Beste muziekliefhebbers,

Afgelopen juli organiseerde ik een vierdaagse proefeditie van het Blaricum Muziekfestival (9 concerten, een masterclass viool met Prof. Boris Kuschnir en een unieke Stradivariustentoonstelling) die – gelukkig – een succes was en erg leuk om te doen!

Het feit dat het zo’n succes was en het feit dat veel mensen enthousiast werden over het idee van een high-end muziekfestival in Blaricum deed mij besluiten om door te gaan en de eerste ‘full size’ editie te organiseren. Deze zal nu plaatsvinden van donderdag 27 juni tot en met zondag 7 juli 2019.

Dit jaar zijn er 20 fantastische concerten in de twee prachtige kerken die Blaricum rijk is, we hebben ons eigen Blaricum Music Festival Orchestra bestaande uit ongeveer 60 (jonge) internationale topmusici en dat geleid wordt door de zeer bevlogen Franse dirigent Mathieu Herzog. Er zijn ook 2 intensieve masterclasses (viool en piano) en – om ook uw ogen en niet alleen uw oren te verwennen – is er een mooie Chagall-tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000.

Rondom alle concerten hebben we diverse luxe cateringmogelijkheden en arrangementen, maar er zijn ook cateringpunten waar gewoon een drankje en een hapje gekocht kunnen worden zonder dat er een compleet arrangement aangeschaft hoeft te worden. Het plein voor de Kunsthandel Studio 2000 is de plek waar we onze feestelijke festivalbar zullen hebben. Kom gerust om met ons een glaasje te drinken en voor een gezellig gesprek!

De enige manier om een evenement als dit te organiseren is als je veel vrienden, ambassadeurs, partners en sponsoren hebt. Ik ben erg blij te kunnen zeggen dat alle weldoeners van vorig jaar ook dit jaar weer mee doen en in veel gevallen zelfs ‘grootser’. Bovendien hebben we nog heel wat nieuwe namen aan deze mooie lijst kunnen toevoegen…

Last but surely not least bedank ik alle festivalmedewerkers en de vele vrijwilligers die me zo ruimhartig hun kostbare tijd en kennis geven. Zonder deze geweldige mensen zou het Blaricum Music Festival ondenkbaar zijn!

We kijken er allemaal erg naar uit om u deze zomer in Blaricum te zien en zullen u met open armen ontvangen!

Met een warme groet,

Peter Santa
Oprichter

Eerste Blaricum Music Festival daverend succes!

De eerste editie van het Blaricum Music Festival zit erop en was een daverend succes! De concerten in de Dorpskerk waren van een uitzonderlijk hoog niveau en zowel ‘hard core’ klassiek-liefhebbers als diegenen die van een muzikaal feestje houden kwamen ruim aan hun trekken. Er waren concerten die in het teken stonden van fijnzinnig musiceren en verdieping maar ook veel grappige, gezellige en opzwepende momenten (een paar keer ging het ‘dak’ er zelfs bijna af). 

Lees meer


Eerste Blaricums Music Festival in juli

Jaren dacht Peter Santa al na over een klassiek festival in Blaricum. Dit jaar wordt het festival een feit. Van 5 tot en met 8 juli wordt het…

Lees meer


Eerste Editie Blaricum Music Festival Een Feit!

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli 2018 vindt – voor de eerste keer – het Blaricum Music Festival plaats. Deze editie is gericht op met name klassieke muziek, uitgevoerd door een keur aan internationale bekendheden. Tijdens het Festival vinden er negen topconcerten plaats, plus  masterclasses door beroemde pedagogen. Bovendien is er ook de eerste ooit in Nederland gehouden tentoonstelling over de beroemde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari (natuurlijk mét een groot aantal topstukken uit zijn oeuvre). De concerten vinden plaats in De Dorpskerk, de masterclasses in Société Wexxs en de tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000. De tuin van Achterom 1 wordt ingericht voor mensen die cateringarrangementen hebben besteld en in Achterom 1 worden de infobalie en ticketshop gehuisvest. Naast de ingang van De Dorpskerk kunnen rond de concerttijden losse drankjes en hapjes worden gekocht.

Lees meer


Persbericht 16-05-2018

Eerste editie Blaricum Music Festival een feit!

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli aanstaande vindt – voor de eerste keer – het Blaricum Music Festival plaats. De editie van 2018 – gericht op met name klassieke muziek uitgevoerd door een keur aan internationale bekendheden – bestaat uit negen topconcerten, masterclasses door beroemde pedagogen en de eerste ooit in Nederland gehouden tentoonstelling over de beroemde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari (natuurlijk mét een groot aantal topstukken uit zijn oeuvre). De concerten vinden plaats in De Dorpskerk, de masterclasses in Société Wexxs en de tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000. De tuin van Achterom 1 wordt ingericht voor mensen die cateringarrangementen hebben besteld en in Achterom 1 worden de infobalie en ticketshop gehuisvest. Naast de ingang van De Dorpskerk kunnen rond de concerttijden losse drankjes en hapjes worden gekocht.

Initiatiefnemer van het festival is de sinds 15 jaar in Blaricum woonachtige dirigent en ‘cultureel ondernemer’ Peter Santa. Hij liep al jaren rond met het idee om in Blaricum een muziekfestival te organiseren zoals die jaarlijks in onder andere de Zwitserse dorpen Gstaad en Verbier worden gehouden (maar dan natuurlijk zonder de Zwitserse bergen…). Na een gesprek met burgemeester Joan de Zwart-Bloch waarin zij aangaf dat Blaricum ‘Kunststad 2018’ is, werd het voor Peter duidelijk dat alles op alles gezet moest worden om de eerste editie nog in dit ‘cultuurjaar’ te realiseren. Het gesprek vond plaats in april en de voorbereidingstijd – begin juli is de beste tijd om een dergelijk festival te organiseren – was dus érg kort…

Peter zocht naarstig naar partners die een deel van het risico wilden afdekken en de eerste grotere – en naar uiteindelijk is gebleken doorslaggevende – privédonatie kwam van Joop en Janine van den Ende. Toen kon Peter eigenlijk niet meer terug, alleen maar vooruit!

Het programma is nu klaar en met de financiering gaat het langzaamaan de goede kant op (een aantal anonieme donateurs heeft een bijdrage toegezegd en de door Peter gewenste partnerships met lokale partijen beginnen vorm te krijgen). Dit betekent niet dat hij nu geen hulp meer nodig heeft, integendeel! De begroting vertoont nog een gat dat hij de komende tijd moet proberen op te vullen door zoveel mogelijk sponsoren, partners en vrienden aan het festival te verbinden. Een vriend van het Blaricum Music Festival 2018 betaalt € 1.000,- excl. 6% BTW en krijgt hiervoor 10 eersterangs concertkaarten, 10 cateringarrangementen én vermelding op de website en in het programmaboek. De kleine meerprijs ten opzichte van de gewone prijzen moet worden gezien als  een stukje sponsoring en een blijk van betrokkenheid.

Peter merkt dat steeds meer mensen écht enthousiast beginnen te worden – óók weer tijdens zijn recente bezoek aan de Blaricumse Ondernemersvereniging – en dit sterkt hem in het idee dat het Blaricum Music Festival best eens uit zou kunnen groeien tot iets héél moois. Een jaarlijks terugkerend evenement waar Blaricum én alle Blaricummers trots op kunnen zijn!

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.blaricumfestival.com en contact opnemen met Peter Santa kan via peter@codacapo.com of 06-28848852.