Wij zijn er maar wat trots op dat we dit jaar weer een volledig symfonisch Blaricum Music Festival Orchestra tot onze beschikking hebben. Het BMFO bestaat uit ongeveer 50 internationale, jonge, bijna afgestudeerde, talentvolle musici die voor ons zijn gescout door onze collega’s van het Verbier Festival (hier hebben ze een speciaal, internationaal opgezet programma voor). Wij zijn maar wat blij met deze fantastische hulp uit Zwitserland!

Artistiek Directeur van het orkest Mathieu Herzog leidt het BMFO dit jaar in twee programma’s (het openingsconcert en het slotconcert) en twee programma’s worden geleid door solisten (een fenomeen genaamd ‘play/conduct’). Rosanne Philippens gaat met de strijkers van het orkest aan de slag met de vioolconcerten van Bach en Barry Douglas (die dit gewend is als Artistiek Directeur van Camerata Ireland) leidt vanachter de piano twee grandioze pianoconcerten van Beethoven. Festival-baas Peter Santa dirigeert één concert met de fantastische Engelse tenor Ian Bostridge en grijpt meteen de kans om een onbekend maar schitterend werk van Elgar en zijn lievelings Brahms-symfonie (de 3e) op de lessenaars te laten zetten.

De musici van het Blaricum Music Festival Orchestra zullen ruim twee weken weken in Blaricum ‘wonen’ (omdat ze voorafgaand aan het openingsconcert moeten repeteren). De meesten van hen verblijven bij particulieren (gastgezinnen) en u zult dus een paar weken lang een meer dan gemiddeld aantal mensen met instrumentenkoffers door het dorp zien lopen!