Beste muziekliefhebbers,

Afgelopen juli organiseerde ik een vierdaagse proefeditie van het Blaricum Muziekfestival (9 concerten, een masterclass viool met Prof. Boris Kuschnir en een unieke Stradivariustentoonstelling) die – gelukkig – een succes was en erg leuk om te doen!

Het feit dat het zo’n succes was en het feit dat veel mensen enthousiast werden over het idee van een high-end muziekfestival in Blaricum deed mij besluiten om door te gaan en de eerste ‘full size’ editie te organiseren. Deze zal nu plaatsvinden van donderdag 27 juni tot en met zondag 7 juli 2019.

Dit jaar zijn er 20 fantastische concerten in de twee prachtige kerken die Blaricum rijk is, we hebben ons eigen Blaricum Music Festival Orchestra bestaande uit ongeveer 60 (jonge) internationale topmusici en dat geleid wordt door de zeer bevlogen Franse dirigent Mathieu Herzog. Er zijn ook 2 intensieve masterclasses (viool en piano) en – om ook uw ogen en niet alleen uw oren te verwennen – is er een mooie Chagall-tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000.

Rondom alle concerten hebben we diverse luxe cateringmogelijkheden en arrangementen, maar er zijn ook cateringpunten waar gewoon een drankje en een hapje gekocht kunnen worden zonder dat er een compleet arrangement aangeschaft hoeft te worden. Het plein voor de Kunsthandel Studio 2000 is de plek waar we onze feestelijke festivalcafé zullen hebben. Kom gerust om met ons een glaasje te drinken en voor een gezellig gesprek!

De enige manier om een evenement als dit te organiseren is als je veel vrienden, ambassadeurs, partners en sponsoren hebt. Ik ben erg blij te kunnen zeggen dat alle weldoeners van vorig jaar ook dit jaar weer mee doen en in veel gevallen zelfs ‘grootser’. Bovendien hebben we nog heel wat nieuwe namen aan deze mooie lijst kunnen toevoegen…

Last but surely not least bedank ik alle festivalmedewerkers en de vele vrijwilligers die me zo ruimhartig hun kostbare tijd en kennis geven. Zonder deze geweldige mensen zou het Blaricum Music Festival ondenkbaar zijn!

We kijken er allemaal erg naar uit om u deze zomer in Blaricum te zien en zullen u met open armen ontvangen!

Met een warme groet,

Peter Santa
Oprichter