Wij zijn er maar wat trots op dat we deze komende editie van het festival voor de tweede keer ons eigen orkest zullen hebben. Dit keer een ongeveer 30 musici tellend Blaricum Chamber Orchestra dat gedurende dit festival met name zal werken aan het repertoire voor strijkorkest. Met de uitgenodigde topsolisten en de heerlijk muziek die op de lessenaars zal staan wordt het één groot klankfeest.

De vaste dirigent van 2019 Mathieu Herzog leidt het Blaricum Chamber Orchestra dit jaar in twee programma’s. Twee programma’s worden geleid door de solisten(‘play/conduct’) Alexandra Conunova en Gilles Apap en festival-baas Peter Santa dirigeert één bijzonder Tchaikovsky-programma om zijn 25-jarige muzikale vriendschap met de legendarische cellist Mischa Maisky te vieren!

De musici van het Blaricum Chamber Orchestra zullen ruim twee weken weken in Blaricum ‘wonen’ (omdat ze voorafgaand aan het openingsconcert ook nog moeten repeteren). De meesten van hen verblijven bij particulieren (gastgezinnen) en u zult dus een paar weken lang een meer dan gemiddeld aantal mensen met instrumentenkoffers door het dorp zien lopen!